måndag 6 juni 2016

Veckans veckoportföljsköp v.22

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2016 och sedan utvärdera hur det gick.


Denna veckan har minst sagt varit fartfylld när man kommer till Veckoportföljen. Det har kommit in utdelning, sålts teckningsrätter och köpts två olika bolag. Under veckan kom Kinneviks och Tele2s utdelning in på kontot och dessa skall ju direkt ut i krig för min kassa. Jag valde även att sälja teckningsrätterna jag fått för mina Castellum aktier i Veckoportföljen och dessa slängdes också in direkt i kriget. Att jag säljer dem beror inte på att jag tappat tron på bolaget eller liknande utan att jag försöker hålla Veckoportföljen så enkel så möjligt plus att jag redan fulltecknat mig i min vanliga depå.

I veckan fortsatte jag snitta ner mig i en jätte som verkar ta stryk av investerarkollektivet. Jag pratar så klart om H&M. Allt fler börjar vara lite baissiga och det är väl då man ska köpa eller? Jag behöver ju inte dra hela storyn men fallande marginaler och en oro för onlinehandeln är väl två stora frågetecken som skapar trubbel för bolaget.
Det andra bolaget jag fyllde på i var Nordea. Den har länge legat under min inköpskurs och jag tänker att ajg fyller på nu när jag har chansen. Gottodix skrev ett intressant inlägg om bankernas framtid nyligen och jag tycker han har väldigt många bra poänger i inlägget och det är ju en fråga om dagens banker kommer finnas kvar i samma tappning om 10-15 år. Inlägget kan ni läsa här.

Veckans köp sammanfattat
  • H&M: 3 aktier för 251,40:-/aktie --- YOC 3,87 %
  • Nordea: 5 aktier för 80,10:-/aktie --- YOC 7,40 %
Totala summan för köpen (inkl courtage) blev 1 158,00 SEK och ger oss 58,90 SEK extra i årlig utdelning och förväntad utdelning för rullande 12 månaders ligger nu på 2 653:- ifrån veckoportföljens innehav.

Inköpstillfällen för Hennes & Mauritz

Inköpspriserna fortsätter att sänkas vilket känns skönt med tanke på de hutlösa
priserna jag betalade för bolaget i början :)
Inköpstillfällen för Nordea

Inköpstillfällena här började helt okej för att snabbt få betala väldigt dyrt för
bolaget. Vilket jag förstått i efterhand varpå jag senare då inväntat billigare
kurser :)

Fördelningen i veckoportföljen för tillfället

H&M respektive Nordea står nu för ca 9% och 7 % av Veckoportföljen
Utveckling mot jämförelseindex denna vecka
1 kommentar: