lördag 25 februari 2017

Veckoportföljsköpet v.7 & 8

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2017 och sedan utvärdera hur det gick.


Jag vet inte längre var jag står. Ena stunden känner jag att jag vill vara fullinvesterad och utöver veckoportföljen göra fler köp för månadssparandet och nästa stund känner jag att det vore irrationellt och inte optimalt för att försöka få överavkastning. Inköpspriset är ju nämligen oerhört viktigt när det kommer till den långsiktiga avkastningen. Jaja, det är väl hjärnspöken man får tampas med.

Köpen till Veckoportföljen för både vecka sju och åtta blev samma bolag. Av lite mer defensiv karaktär så har jag köpt på mig lite Axfood. Även om den just nu inte är billig så är ändå nästan 4,5% DA lockande som ett defensivt alternativ. Bolaget är även först ut att komma med utdelning i Veckoportföljen vilket gör det roligt om det blir en lite större slant att slänga in för ränta på ränta effekt på övriga bolag i portföljen.

Bilden som är tagen ifrån den eminenta tjänsten Börsdata visar på
fin trend i bolaget. Samtliga stolpar pekar uppåt.

Vi ser ur ett tekniskt perspektiv att långa trenden är neråt. MA50 vände
uppåt för ett litet tag sedan men har börjat vända neråt och kan komma
att följa med MA200 ner. På RSI kan vi ju se att det för ett litet tag sedan
var ett ypperligt tillfälle kortsiktigt att köpa bolaget vilket jag nästan prickade
med inköpet till portföljen.


Veckans köp sammanfattat
 • Axfood: 10 st aktier för 136,30 SEK/aktie --- YOC 4,43%
Totala summan för köpen (inkl. courtage) blev 1363,00 SEK och ger oss 60,00 SEK extra i årlig utdelning och förväntad utdelning för rullande 12 månaders ligger nu på 3 628,80:- ifrån veckoportföljens innehav.


Inköpstillfällen för AxfoodFördelningen i svenska veckoportföljen för tillfälletUtveckling sedan start


3 kommentarer:

 1. Axfood är aldrig fel! Du köpte på en fin nivå med och du har redan gjort en bra affär. Och då har de i te ens delat ut ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får hoppas det iaf! Känner att jag vill öka i något mer defensivt nu när jag tycker mycket ät toppish :)

   Radera