onsdag 5 augusti 2015

Månadsrapport Juli

Budget

Okej då var juli slut. I juli hade ingen av oss semester så det spenderades inte särskilt mycket pengar utan det kom in lite mer istället. Detta gjorde att sparkvoten blev hela 70%!! Jag tror dock att denna är lite dopad och vi har missat några utgifter men det skulle inte sänka den till mer än 65% ändå vilket jag tycker är jävligt bra! Augusti kommer bli sämre med två utlandsresor men det är väl smällar man får ta helt enkelt :D


Som vanligt täcker vi över våra namn och vart vi jobbar för att vi gärna håller oss anonyma

De mörka staplarna är sparprocent inklusive utdelningar och de ljusa är
exklusive utdelningarna

Aktieinköp

Denna månaden har jag både gjort ett köp och en försäljning som jag inte hunnit skriva om på bloggen. Jag köpte 20 st aktier i BHP Billiton Plc för $38,89 st. Detta australiensiska bolag som är ett av världens största råvarubolag har tappat det senaste i samband med råvarupriserna och när det blir billigare passar jag på att fylla på.

Försäljningen jag gjort var 250 st Ratos B aktier som jag hade i min aktiedepå. Jag har länge känt att min position i Ratos är alldeles för stor jämfört med mina övriga innehav så jag viktade ner en aning så nu kan jag sova bättre om nätterna. 

Portföljen


Utveckling för samtliga porföljer


.

Veckoportföljen

Jag har ju startat en veckoportfölj dit vi kommer ta 15% av våra sparade pengar varje månad och göra mindre inköp för att kunna diversifiera och få ett okej på våra inköp. Juli månad bjöd på följande köp.
  • Atlas Copco: 7 aktier för 206,85:-/st --- YOC 2,90%
  • H&M: 6 aktier för 322,66:-/st --- YOC 3,02%
  • ABB: 6 aktier för 176,30:-/st --- YOC 3,65%
Totalt investerat kapital under mars blev 3 629:- och denna månads inköp kommer årligen generera 138,48:- i utdelningar.

Fördelning av innehaven

Atlas Copco ihop med H&M är veckoportföljens största innehav. Bolagen inom
verkstadssektorn kommer fortsätta inhandlas nu när de blir lidande av de sjunkande
råvarupriserna. Håller sig Tele2 på de priser den ligger på idag så kommer jag
troligtvis öka på där också. 

Utveckling jämfört med index


Förlorade mot index även denna månaden tyvärr. Jag hoppas på uppsida under
augusti månad.

Utdelningar

Utdelning från Aktiedepå, ISK & KF

  • Coca-Cola: 47,20:-
  • ABB: 15,20:-


Totala utdelningar i Juli - 62,4:-


Utdelningarna för Juli månad täcker inte något av det årliga i våran utdelningscirkel så de får läggas på hög tills vidare.

Jag har funderingar på att göra om mina månadsredovisningar för att göra de lite enklare så därför är den kortare denna månad. Vi får se hur det utvecklar sig framöver och om det blir några förändringar :D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar