fredag 28 oktober 2016

Veckans Veckoportföljsköp v.43

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2016 och sedan utvärdera hur det gick.


Nu under den hektiska rapportperioden höll jag nästan på att glömma av veckoköpet. Av bolagen i veckoportföljen så var det ett fåtal som backade ordentligt på rapporten. ABB backade ca 6% och Skanska backade ca 5,5%. För att inte tala om slakten på Novo Nordisk under gårdagen vilket gjorde mig sugen att ta in i Veckoportföljen. Jag tror dock att bolaget kommer fortsätta tugga neråt en bit innan marknaden tagit in dess sänkta förväntade vinsttillväxt. 

ABB hade jag gärna ökat lite mer i men tycker den är alldeles för dyr just nu. Valet föll därför på Skanska. Även Skanska har blivit relativt dyr senaste halvåret och även om jag kanske inte tror att den kommer bli jättemycket dyrare så har de fulla orderböcker vilket innebär att kursen borde kunna hålla sig runt 200:- och att utdelningen inte på så sätt kan väntas sänkas. Med den byggboom som nu råder så tror jag bolaget flera år framöver kommer kunna ligga på stabil vinst vilket också gör mig bekväm i att köpa på dessa nivåer och fortsätta få samma fina utdelning.

Veckans köp sammanfattat
 • Skanska B: 3 st för 194,60:-/st --- YOC 3,85%
Totala summan för köpen (inkl. courtage) blev 585,00 SEK och ger oss 22,50 SEK extra i årlig utdelning och förväntad utdelning för rullande 12 månaders ligger nu på 3 120,70:- ifrån veckoportföljens innehav.

Inköpstillfällen för Skanska BFördelningen i veckoportföljen för tillfället


Utveckling sedan start


2 kommentarer:

 1. Ser inget annat än bra ut! Skanska visade fin orderstock vilket borgar för att kommande kvartal kommer ha mer fina siffror. Byggbommen fortsätter och ett världsledande bolag likt detta kommer alltid finnas med. Om de komma fortsätta vara de största återstår att se; men kvar tillika stora kommer de att vara!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hoppas den ökande orderingången kommer visa på större intäkter framöver. Det jag även gillar med Skanska (som sällan lyfts vid prat kring bolaget) är att de som ett världsledande bolag tar sitt ansvar när det kommer till exempelvis miljö och arbetsförhållanden. Nåt så enkelt som att ha handske, hjälm och skyddsglasögonstvång på arbetsplatserna har minskat arbetsplatsolyckorna markant.

   Då byggboomen i Sverige består mestadels av infrastruktur och bostäder så känns Skanska bra rustade för båda kategorier. Nåt jag hade velat krydda portföljen med är i så fall JM som är riktigt vassa på bostäder! :)

   Radera