fredag 11 november 2016

Veckans Veckoportföljsköp v.45

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2016 och sedan utvärdera hur det gick.


Ännu en vecka har svischat förbi och vi närmar oss utdelningssäsongen med stormsteg. Jag längtar som vanligt efter denna perioden och kommer som vanligt leka lite med Veckoportföljen och utdelningssurfa för att boosta utdelningen till portföljen i år. Men det är ändå ett par månader kvar som jag kan bygga upp portföljen. Denna veckan passade jag på och gjorde två köp för då börsen backade på morgonen efter presidentvalet. Det blev en högavkastare och ett bolag jag tror kommer gynnas av att Trump valdes till president.

De bolag som köptes var SEB och Skanska som båda klättrade fint efter köpet. Skanska var ner dryga 4 procent när jag plockade upp den för att sedan klättra upp nästan 10:-. Skanska kan komma att gynnas av att Trump blev president då han tydligt visat sitt stöd för att förbättra landets infrastruktur och satsa på byggbranschen. Skanska är en stor spelare där borta och kan komma att få ännu mer att göra.

Veckans köp sammanfattat
 • Skanska: 3 st aktier för 192,90:-/st --- YOC 3,88%
 • SEB A: 5 aktier för 88,50:-/st --- YOC 5,93%
Totala summan för köpen (inkl. courtage) blev 1024,00 SEK och ger oss 48,75 SEK extra i årlig utdelning och förväntad utdelning för rullande 12 månaders ligger nu på 3 246,45:- ifrån veckoportföljens innehav.

Inköpstillfällen för Skanska


Inköpstillfällen SEB AFördelningen i veckoportföljen för tillfället


Utveckling sedan start


5 kommentarer:

 1. Fina köp! Speciellt Skanska tror jag kan vara riktigt bra. Ville köpa själv men jag investerar egentligen inte i fastigheter/bygg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså hur kommer det sig då? Jag är själv i byggbranschen och är övertygad om att de kommer ligga på en stabil nivå flera år framöver :)

   Radera
 2. Skanska känns alltid som ett bra köp. Hade tänkt att öka i dem vid löningen men nu vet jag inte lägre. Dom kanske dippar fram till dess.Vill helst inte betala mer än 180:- för dom. Men kvalitet kostar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår det. Jag själv gör inga större köp i aktien vid dessa nivåer utan ska det bli ordentliga köp så måste den komma ner till rimligare nivåer :)

   Radera
 3. Snyggt köp med skanska! Har själv skanska som 5:e största innehav.

  Gillar din bligg, lägger till den i blogglista på bloggen.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera