lördag 19 november 2016

Veckans Veckoportföljsköp v.46

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2016 och sedan utvärdera hur det gick.


Denna veckan fick en nykomling träda in i portföljen. Det blev ett andra fastighetsbolag som köptes och det blev Hemfosa. Bolaget som skall ha en långsiktig förvaltning av samhällsfastigheter börsnoterades för två år sedan och har ett marknadsvärde på 12 miljarder. Bolaget känns relativt låg värderat till P/E 3,5 och jag gillar kvartalsutdelningen så bolaget passar in bra i Veckoportföljen som skall agera kassaflödesmaskin.

November är även sista månaden som jag betalar för mitt eget mobilabonnemang som kostat mig ca 400:-/månaden. Dessa pengar kommer nu gå direkt till veckoköpen vilket kommer innebära att det ökar investeringen för veckoköpen med ca 5 000:- per år.

Veckans köp sammanfattat
  • Hemfosa: 8 st aktier för 81,75:-/aktie --- YOC 5,13%
Totala summan för köpen (inkl. courtage) blev 656,00 SEK och ger oss 33,60 SEK extra i årlig utdelning och förväntad utdelning för rullande 12 månaders ligger nu på 3 280,05:- ifrån veckoportföljens innehav.

Inköpstillfällen för Hemfosa Fastigheter


Fördelningen i veckoportföljen för tillfället


Utveckling sedan start


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar