torsdag 23 juli 2015

Testar Börsdata i en vecka!

I Börspoddens senaste avsnitt med 40procent20år så fick man ett erbjudande att testa Börsdata.se i en vecka helt gratis. Det enda man behövde göra vara att skapa ett konto för att sedan skriva in ordet "Podden" som kampanjkod.

Jag har nu gjort detta och tänkte sätta mig ner under denna veckan och testa Börsdata och se vad jag tycker om det.

Någon annan där ute som testat Börsdata redan och har några synpunkter på tjänsten? :)

2 kommentarer:

 1. f.d. Analysera Mera24 juli 2015 kl. 03:21

  Börsdata är definitivt den bästa tjänsten som finns tillgänglig både vad gäller gratis och betalversion i förhållande till pris. Storbankerna och andra köper ju dyrare tjänster direkt ifrån speciella leveratörer av finansdata men som privatperson räcker det verkligen med Börsdata.

  Otroligt bra med funktionen historiskt P/E för att se om en aktie är dyr eller billig relativt historik och svaret där är att nästan alla aktier ligger på all time high. Då kan du istället titta och tänka det är bättre med PE 17 vs normalt snitt 15 än en aktie som historiskt alltid haft 14 men som nu har 28. Dock måste du ha i åtanke att för att jämförelsen ska vara relevant ska tillväxttakten vara samma som förr. Utdelningshistorik och utdelningsandel är andra bra nyckeltal och årssnitt.


  Ta t.ex. Betsson och Unibet så ska det se ut... de har allt som bra aktier ska ha. Sen har du ju superbolag som Assa och Nibe men de är lite högt värderade nu. Men så ska staplarna se ut. Tror du kommer lära dig mycket nytt när du testat Börsdata.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hoppas att jag kommer lära mig mycket. Ska försöka sätta mig in i alla olika nyckeltal som fanns att tillgå och det finns ju även redan klart uträknat exempelvis Grahams strategi där man kan screena bolag efter hans kriteriet. Enligt hand kriterier är nu Fortum ett bra köp. Kanske är något vem vet :)

   Radera