lördag 19 december 2015

Veckans Veckoportföljsköp v.51

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2015 och sedan utvärdera hur det gick.

Fantastisk att se att börsen fortsätter backa sakta men säkert. Denna veckan gav det många köplägen men eftersom det är mer sällsynt med bra köpkurser i vissa bolag så passade jag på att öka på i två av dessa bolag. Dessa bolag som är mina favoritbolag är Castellum och H&M. Jag kan helt enkelt inte motstå att köpa dessa bolag till de här nivåerna i veckoportföljen. Jag tror dock att H&M kan komma att få mer motvind framöver med starkare dollar så därför kommer jag avvakta en än lägre kurs innan jag ökar på mer i vanliga portföljen.

Veckornas köp sammanfattat
 • Castellum: 4 aktier för 116,30:-/aktie --- YOC 3,95%
 • Hennes & Mauritz: 2 aktier för 301,40:-/aktie --- YOC 3,23%
Totala summan för köpen (inkl courtage) blev 1 071,00 SEK och ger oss 37,90 SEK extra i årlig utdelning.

Inköpstillfällen för CastellumInköpstillfällen för Hennes & MauritzFördelningen i veckoportföljen för tillfälletUtveckling mot jämförelseindex denna vecka

Vad mer kan man säga än att index krossade oss denna veckan :(

5 kommentarer:

 1. Tänker ungefär som du. Köper regelbundet. Även om börsen går dåligt 2016. Vilket jag misstänker den kommer göra. Man vill ju inte missa att köpa i en eventuell botten. Men psykologiskt vet jag ändå inte hur man skulle reagera om börsen skulle falla 30-50%. Det är väldigt svårt att göra rätt i den situationen. Man måste kunna ställa sig frågan om man är beredd beredd att ha ett mindre belopp under 1-2 år. Behöver inte vara självklart även om man säger att man är långsiktig. Men att ha en systematik i sina köp tror jag kan underlätta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena!

   Jag håller helt med dig! Jag har en 40% nedgång i vårat innehav av BBL och det är helt klart svårt att veta hur man ska ställa sig till det. Jag tror det är otroligt viktigt att vara riktigt säker i sina innehav om man tänkt sig ha kvar dem även i dåliga tider. Är man inte det är det nog lätt att man säljer dem vid fel tillfällen och missar köpa in sig när det är så kallad REA :)

   Radera
  2. Det svåra är att veta vad som är surdegar. En aktie kan ju dåligt bara för branchen den tillhör har en sämre period i konjunkturcykeln. Men surdegarna försöker man ju bli av med till förmån för bättre kvalitetsaktier. Jag tror vi tänker lika: Det är bättre att göra ingenting om man är osäker. På sikt behåller jag företag som har ordentliga resurser att effektivisera.

   Radera
 2. Spännande experiment och stabila bolag! :) Lycka till i fortsättningen!

  SvaraRadera