söndag 17 januari 2016

(Förra) Veckans Veckoportföljsköp v.2

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2015 och sedan utvärdera hur det gick.

Jag kunde under förra veckan bara inte motstå att fortsätta köpa Swedbank med en så hög yield. Stabil bank med hög yield, vem säger nej till det?
Castellum kom även ner mot fina nivåer och precis som många andra så tycker jag bolaget är fantastiskt att ha med tanke på sin utdelningshistorik. Höjt utdelning 18 år i rad och med en yield nära 4% så är det ett bra köp tycker jag. Ser man till snittyield över 10 års tid så är det under 4,5% man ska köpa in sig för att handla den under snitt :)

Veckornas köp sammanfattat
 • Swedbank: 3 aktier för 177,40:-/aktie --- YOC 6,39%
 • Castellum: 4 aktier för 116,00:-/aktie --- YOC 3,96%
Totala summan för köpen (inkl courtage) blev 998,00 SEK och ger oss 52,45 SEK extra i årlig utdelning.

Inköpstillfällen för SwedbankInköpstillfällen för CastellumFördelningen i veckoportföljen för tillfälletUtveckling mot jämförelseindex denna vecka
2 kommentarer:

 1. Ah! Den här "serien" är riktigt underhållande. Kul att följa med på dina veckovisa köp och snyggt med alla grafer också! Kan tycka att cirkeldiagrammet är bitvis svårläst men man får ändå en överblick av spridningen. Bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det?! Jag har reflekterat över det också att det är svårt att veta vilken tårtbit som hör till vilket bolag! Får göra någon ändring :)

   Kul för övrigt att du gillar Veckoportföljen! Kommer i framtiden ändra strategi lite och köpa för mer när börsen backat och för mindre när börsen gått uppåt. Dålig tidpunkt att börja bygga portföljen när börsen var på toppen men vad gör det om 100 år :) Jag ser det som det är antingen bärs på krogen för 500:- varje helg eller aktier för 500:- varje vecka och ajg väljer aktier varje dag i veckan :P

   Radera