lördag 30 januari 2016

Veckans Veckoportföljsköp v.4

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2015 och sedan utvärdera hur det gick.


Denna veckan blev det köp i en högavkastande bankaktie och en industriaktie som jag faktiskt tycker börjar bli neutralt värderad. Det blev Swedbank med sin höga yield och ABB som om man ser till snittvärderingar faktiskt är ganska rimligt värderad.
Ser man till bankaktierna så finns chansen att jag börjar vikta över åt Nordea framöver istället för Swedbank då konsensus tror att de kommer sänka utdelningen. Jag kommer nog också att i första han öka i de bolag som har tidig utdelning så jag får mer pengar att investera i de bolag med sen utdelning för att maxa utdelningen för året. Därav ligger ju bankaktierna hyffsat nära till hands ihop med Castellum. Vad tror ni om det? Kan det vara en bra idé?

Veckornas köp sammanfattat
 • Swedbank: 3 aktier för 176,00:-/aktie --- YOC 6,45%
 • ABB: 3 aktier för 139,40:-/aktie --- YOC 4,62%
Totala summan för köpen (inkl courtage) blev 948,00 SEK och ger oss 53,37 SEK extra i årlig utdelning.

Inköpstillfällen för Swedbank

Det har blivit mycket Swedbank de senaste veckorna som man kan se på
de täta inköpen i slutet av grafen. Kan kanske bli att avvakta med köpen
i bolaget framöver då konsensus verkar vara att de kommer sänka utdelningen
för 2015. 


Inköpstillfällen för ABB

Började köpa ABB vid sämsta möjliga tillfälle som man kan se men nu blir
köpen bara bättre och bättre :)


Fördelningen i veckoportföljen för tillfälletUtveckling mot jämförelseindex denna veckaSkönt att se att Veckoportföljen slog index denna veckan!

2 kommentarer:

 1. En liten reflektion,

  Såg att du nu köpt ABB som du i ett tidigare inlägg ansåg vara köpvärd i ett bra mycket lägre spann (vill minnas 110-120).

  Har själv analyserat företaget och funnit att fair-value är i 140-150kr spannet. Men är lite intresserad av vad som fick dig att ändra syn.

  //S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare!

   I veckoportföljen köper jag utan att känna att jag behöver köpa aktierna till ett superbra pris. Det pris som följde med den analysen jag gjorde för ett tag sedan står jag fast vid och det är vid det priset (110-120:-) som jag kommer ta in den i min vanliga portfölj.

   Kanske lite otydligt skrivit i detta inlägget men jag räknar på flera olika sätt och när man tittar enbart på snittvärderingar (snitt P/E, snittvinst, snitt DA etc) så får man fram att ABB är rimligt värderad nånstans runt 138:-. Därav ansåg jag den var rimligt värderad för att öka på den i Veckoportföljen :)

   Så jag har inte ändrat syn men ska man slå ihop mina snittvärderingar med min analys så kan man väl säga att aktien är köpvärd upp till 140:- ungefär :)

   Radera