torsdag 30 april 2015

Månadsrapport April

Budget
April månad har varit fylld med diverse aktiviteter. Hemresor till båda våra hemorter plus en helg i Stockholm så "mycket" pengar har spenderats. Mycket i form av mer än vad vi brukar spendera. Inte direkt så att vi varit kungar i baren i varje stad men ni förstår :P


Som vanligt täcker vi över våra namn och vart vi jobbar för att vi gärna håller oss anonyma


Aktieinköp

Under april månad har det inte blivit några aktieinköp. Har svårt att förmå mig själv att köpa något alls nu när varenda aktie i princip ligger på ATH. Kämpar med inre demoner ifall man ska köpa exempelvis NCC som gjort en liten rekyl på en 10% eller om man ska sitta lugn i båten och vänta på en större rekyl. Den som lever får se! :)

Portföljen

Portföljen står för närvarande i 265 884:- och fördelningen ser ut enligt nedan. En förändring med 4286:- sedan slutet av mars.


Utveckling för samtliga porföljerEndast aktiedepån som backade. De övriga portföljerna steg en liten bit under april månad.

Veckoportföljen

Jag har ju startat en veckoportfölj dit vi kommer ta 15% av våra sparade pengar varje månad och göra mindre inköp för att kunna diversifiera och få ett okej på våra inköp. Mars månad bjöd på följande köp.
 • Swedbank: 1 aktie för 207,30 SEK/st --- YOC 5,47%
 • H&M: 2 aktier för 350,00 SEK/st ---YOC 2,78%
 • Atlas Copco: 2 aktier för 261,5 SEK/st --- YOC 2,29%
 • ABB: 4 aktier för 190,50 SEK/st --- YOC 3,37%
 • Industrivärden: 4 aktier för 164,75 SEK/st --- YOC 3,79%
 • Tele2: 1 aktier för 108,00 SEKst --- YOC 4,49%
Totalt investerat kapital under mars blev 2 959:-.

Fördelning av innehaven


Utveckling för veckoportföljen


Utveckling jämfört med indexDenna veckan slog portföljen index med 2%! Det är jag nöjd med. Det var även rekord i investerat kapital som blev nära 3 000:- så det går bra nu kan man väl säga :)

Utdelningar

Utdelning från Aktiedepå, ISK & KF

 • Ratos: 1 918:-
 • NCC: 600:-
 • Nordea: 692:-
 • SHB: 525:-
 • TeliaSonera: 375:-
Utdelningar från Veckoportföljen
 • Nordea: 64:-
 • NCC: 6:-
 • Swedbank: 45:-
 • TeliaSonera: 27:-
 • Ratos: 36:-


Totala utdelningar i mars - 4 288:-

Utdelningarna för april månad täcker vår avgift för radiotjänst, TV(ComHem) och Spotify för ett år.

Skönt att se vår utdelningscirkel bli mer och mer ifylld för varje månad som går!


Total förmögenhet

För varje månad som går så ökar vår förmögenhet och vi kommer allt närmre vårat första mål i att vara miljonärer i tillgångar (totala förmögenheten). Där är i princip allt inräknat, förutom värdestegring på lägenhet och PPM då det inte känns som några konkreta pengar. Men mitt eget IPS (som jag kommer skriva ett inlägg om framöver då jag gör om den), våra aktier, fonder, likvida medel, insats i lägenheten och amortering.

Totala förmögenhetsfördelningen


Likvid förmögenhetsfördelning


Utveckling för den totala förmögenheten


Den totala förmögenheten uppgår nu till 900 796:- och vi närmar oss sakta med säkert vår miljon. Vi har betydligt längre kvar till våran likvida miljon men ett steg i taget så närmar vi oss sakta men säkert!

7 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat. Över 50% i sparkvot gör susen för förmögenheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen men kan tycka det känns lite fusk när vi räknar in utdelningarna :P vi funderar dock på att nu börja spara undan pengar det första vi gör varje månad istället för att som nu dela upp det som finns kvar. På så sätt kan man kanske begränsa diverse små onödiga köp och öka sparandet ännu mer!:)

   Radera
 2. Jag räknar inte utdelningar, främst för att det inte matchar mot definitionen av sparkvot som de flesta "tid till finansiell frihet" använder. Där är utdelning = värdetillväxt.

  Vi sätter undan det första vi gör. Inte det sista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi funderar på att börja göra detta också! Problemet kanske blir att vi inte är superhårda på sparandet utan vi vissa månader känner att vi vill köpa mer godis eller fika ett par extra gånger ute och har vi då lagt undan 50-60% direkt så kanske inte de överblivna pengarna räcker :) Vi får se hur vi gör men jag hoppas vi kan öka motivationen och slippa det där godiset och utematen helt :)

   Radera
 3. Kan bara hålla med! Snyggt! Även redovisningen är kul att komma tillbaka till - gillar din "vad är betalt nu"-cirkel. Kanske en alternativ karriär inom marknadsföring? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja kanske det! Jag gillar cirkeln eftersom den tydligt visar vad vi har fått betalt bara genom att låna ut våra pengar en stund :) Såg att du precis köpt GE. Tror det är ett bra köp för ditt ändamål och känns som det finns begränsad nedsida i GE med tanke på att den stått hyffsat still senaste åren :)

   Radera
  2. Hoppas det. Till slut har jag, som passade Bonheur hela förra året, ändå en investering i oljeservice via Aibel som Ratos äger och oljedivisionen på GE. Vissa saker kommer man uppenbarligen inte undan :)

   Radera