lördag 25 april 2015

Veckans Veckoportföljsköp v.17

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2015 och sedan utvärdera hur det gick.


Denna vecka blev det två köp. Det blev en till aktie i H&M och lite påfyllning i ABB. Jag kommer framöver försöka göra så få köp som möjligt under veckorna och inte sprida ut det på 3-4 köp som jag gjort hittills. Detta gör jag för att spara in på courtagekostnaderna, även fast de bara är 1 kr/köp.


Hennes & Mauritz
Med en öppningsfart på 1 butik/dag så är jag övertygad om att H&M kommer fortsätta vara det stora fina kvalitetsbolag som det varit så många år. Så länge inget drastiskt händer med bolaget så kommer jag fortsätta köpa H&M i veckoportföljen tills den kommer ner mot 300:- då jag kommer börja göra lite större inköp.

ABB
Detta verkstadsbolag har släpat efter lite och jag hoppas på att den ska ta ikapp det inom en snar framtid. Ett fint kvalitetsbolag som jag gärna ger en större position i Veckoportföljen.

Veckans köp sammanfattat
 • ABB: 2 aktier för 192,50 SEK/aktie --- YOC 3,34%
 • H&M: 1 aktie för 350,40 SEK/aktie --- YOC 2,78%
Totala summan för köpen (inkl courtage) blev 737 SEK och ger oss 22,61 SEK extra i årlig utdelning.

Fördelningen i veckoportföljen för tillfälletUtveckling för veckoportföljen


Utveckling mot jämförelseindex denna vecka


Slog index med en hårsmån kan man väl säga. Under veckan har även utdelningar från Ratos ramlat in. Mina 11 aktier i Veckoportföljen gav 35:-.

2 kommentarer:

 1. Hur tänker du kring portföljens inriktning framöver? Är idén att varje vecka köpa den bästa aktien och sedan se vad som händer? Eller siktar du på att bygga upp en portfölj med ett visst antal bolag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du frågar! Jag har inget tak för antal bolag i portföljen. Veckoportföljen är till för att kunna ta ut svängarna ifall jag vill det utan att känna att jag inte har full koll på varenda en av bolagen.

   Jag kommer fortsätta köpa fina stabila kvalitetsbolag med utdelning och sen kanske krydda med bolag jag är nyfiken på, så som Cloetta.

   Något jag gärna vill göra är att lära mig mer om makro för att kunna marknadsanpassa köpen lite mer och kanske köpa bolagen efter hur konjunkturen är. På så sätt kanske köpa bolagen när de är på väg att gynnas i konjunkturen.

   Du är ju makromästaren här i bloggosfären så du får gärna ge mig lite tips på hur jag får bättre kunskap inom detta? :)

   Radera