söndag 19 april 2015

Veckans Veckoportföljsköp v.16

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2015 och sedan utvärdera hur det gick.


Ännu en vecka har gått och jag fortsätter köpa fina kvalitetsbolag.Det blev fortsatta positioner i Atlas Copco, Tele2 och Industrivärden. Jag fortsätter köpa bolag som inte haft utdelning än för att få in så mycket likvida medel som möjligt. Cash is king som de säger :)


Atlas Copco
Detta fina svenska industriföretag med nära 44 000 anställda känns som en given aktie att ha i långsiktiga portföljer. Denna jätte med kanske marknadens bästa marginaler (iaf bland de svenska bolagen) har kanske stuckit iväg en aning och jag är sist på bollen som vanligt men är inte alls orolig i det långa loppet att detta bolag kommer ge mig mycket glädje.

Industrivärden
Gillar som sagt detta investmentbolag och låter gärna detta bolag få större position i Veckoportföljen. Har egentligen inte så mycket mer att säga om detta bolaget :)

Tele2
Telefonoperatören börjar dyka upp i diverse börspoddar nu har jag märkt där de titt som tätt hyllar detta bolag. Sånt brukar göra mig lite oroad men jag gillar detta bolaget så det får fortsatt större position i Veckoportföljen. Vi får väl se hur det påverkar telekombolagen när Post- och Telestyrelsen nu vill ha högre driftsäkerhet i näten. Detta kan komma att kosta aktörerna några kronor.


Veckans köp sammanfattat
 • Atlas Copco: 1 aktie för 260,70 SEK/st --- YOC 4,10%
 • Tele2: 1 aktie för 106,50 SEK/st --- YOC 4,54%
 • Industrivärden: 2 aktier för 166,70 SEK/st --- YOC 3,75%
Totala summan för köpen (inkl courtage) blev 704 SEK och ger oss 23,35 SEK extra i årlig utdelning.

Fördelningen i veckoportföljen för tillfället


Utveckling för veckoportföljen

Utveckling mot jämförelseindex denna vecka


Trots en total mindre nedgång så slog Veckoportföljen index och det känns bra! Fortsätter det såhär kommer den sluta högt över index! :)

4 kommentarer:

 1. Har nu öppnat konto på Avanza och tänker ta efter detta koncept! Spännande!
  Sitter och sneglar på Betsson...åsikter? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan helt ärligt säga att jag är jättedåligt insatt i spelbolagen. Vet att internetspelsmarknaden håller på att regleras för tillfället och några år framöver så det kan vara nåt att titta på vilket bolag som kommer gynnas/missgynnas av det.

   Detta kommer troligtvis inte märkas så mycket i bolagens rapporter då värdeskapande M&As kommer hålla upp siffrorna. Frågan är ju bara hur det blir när M&As avtar och de tvingas påverkas av regleringen? Men som sagt jag är jättedåligt påläst när det kommer till spelbolagen och det är främst för jag kände att jag missade tåget med Betsson/Unibet och då la jag fokus på andra bolag istället! :)

   Du får gärna återkomma ifall du gör någon omfattande analys och berätta om det blev något köp eller ej :)

   Radera
 2. Jag måste säga att jag inte riktigt se någon vinst att handla aktier enbart för utdelningens skull. Sitter själv med tele2 men kan tänka mig att sälja innan utdelning för att köpa tillbaka senare. Tror att aktien kommer falla mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag handlar inte aktierna bara för utdelningens skull, även om utdelning är en kriteria för att jag ska investera i bolagen. Tele2 har jag inte bara köpt för utdelningen även om utdelningen spelade stor roll i just detta köpet. Jag anser att Tele2 är en av de mer framstående svenska aktörerna på telemarknaden just nu så därför slog jag till på den :)

   Radera