söndag 12 april 2015

Uppföljning av icke investeringsmässiga mål!

Jag fick en kommentar för ett tag sedan på bloggen där en person frågade hur det gick med mina träningsmål hittills. Därför tänkte jag att jag gör en liten uppdatering för hur alla övriga mål går.

När det kommer till träningsmålen ligger jag helt okej i fas kan jag tycka. Enda problemet är bänkpress där min axel spökar i alla pressmoment så det målet får vi se hur det går med.

Träningsmålen

110 kg i knäböj - För tillfället har jag klarat 102,5 kg
90 kg i bänkpress - Här har jag inte ens testat pga av axeln tyvärr.
160 kg i marklyft - Drog nyligen 130 kg så har en bit kvar :)

90 kg i stöt - Stötte 80 kg häromdagen så är övertygad om att jag kommer lösa det
100 kg i frivändning - Här har det blivit solida 87,5 kg så det närmar sig
70 kg i ryck - Slog PR i detta för två dagar sedan då jag klarade 60 kg så det känns bra

När det kommer till mina mål kring att utbilda mig själv så har jag hittills läst 5 av de 12 böcker jag tänkt läsa under året. Tänkte att jag listar böckerna nedanför. Jag har även anmält mig till Unga Aktiesparares kurs i "Avancerad aktieanalys" som kommer gå av stapeln här i Göteborg den 25e april. Det känns oerhört spännande och ska bli väldigt kul. Är det någon mer där ute som kanske anmält sig till denna kursen?

"Beating the Street" av Peter Lynch
"Bli grymt rik på aktier" av Anders Haskell
"Eurokrisen" av Stefan de Wylde
"Investeringsboken, din guide till ekonomiskt oberoende" av Anders Ström
"Maktspelet" av Henrik Fexéus

Jag kan varmt rekommendera alla dessa böcker och skulle jag få bara peka ut en  eller två att läsa så skulle jag välja "Investeringsboken" som bjuder på oerhört bra intervjuer och många fina tips från de stora investerarna. Jag skulle även välja "Maktspelet" på grund av att den är så oerhört intressant. En inblick i hur man kan påverka sin omgivning bara genom att göra mindre förändringar i hur man själv agerar.

-

Så så ligger det till hittills! Nu ska jag åter igen dyka ner i skolböckerna och förbereda mig för en intensiv tentavecka. See you on the flipside! :)

4 kommentarer:

 1. Kul med lite mål utanför investeringarna. Har själv en del mål men valde av någon anledning som jag inte minns att inte ta med den på bloggen. Ville väl ha bloggen strikt åt ekonomi kanske, kanske man ska ändra sig?

  Nu är allas kroppar olika men jag slutade få ont i axeln efter ett halvår av ont när jag fixade bättre form i bänkpressen. Främst då att armbågarna ska vara ganska nära kroppen (stången landar längst upp på revbenen) för att minska hävarmen och belastningen för axlarna. Kanske kan vara något att testa. Starkt jobbat förresten! Ser ut som du kommer nå målen. Vad väger du om man får fråga?

  Disclaimer: som allt med råd om kroppen via nätet så ta det med en nypa salt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tycka det är kul med lite vanliga mål också. Då får man veta lite mer om personerna bakom ekonomibloggarna.

   Ja jag har gått ner mycket i vikt och jobbar mycket med formen. Tjejen påpeka när vi tränade ihop att jag lyfte väldigt snett så då var det bara att sänka vikten och träna det tekniska istället :)

   Jag väger 72 kg så det är inte så mycket muskler på min 180 cm långa kropp :D

   Radera
 2. Imponerande! Det går framåt. Jag brukar tänka på ekonomin som något vi ska försöka hålla i trim. Tyvärr, har vi den medelålders barnfamiljen, en negativ korrelation mellan arbete och hälsa. I klarspråk - man blir lite fetare när två arbetar heltid och rullar hämtning och lämning på dagis. Vet inte om det även korrelerar till börsutvecklingen?

  Får ta i lite nu, när jag ser dina fina resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag vetat det för någon dag sen kunde jag ju tagit med dig på ett träningspass medans jag ändå varit på besök i huvudstaden över helgen!:P

   Radera