söndag 18 september 2016

Analysserie

Har känt det senaste att när man inte sitter och tittar på bolag så mycket så försvinner analyseringsförmågan en del. Jag tänker därför ta tag i det och gå igenom flertalet bolag i varje sektor tänkte jag. Detta gör jag mestadels för min egen del men uppskattar jättemycket om man får mothugg och får berättat för sig vart man räknat bort sig, vad som är viktigt och vad som kan vara helt irrelevant information!

Vi får se i vilken utsträckning inläggen kommer komma då jag har ganska så stor tidsbrist men man får ta sig tid till det som är viktigt.

Först ut har jag tänkt att fastighetsbolagen skall få vara. Jag tänker att det kan vara en bra tid att analysera dem då jag inte behöver känna nån stress att köpa dem eftersom de troligtvis kommer vara dyra så länge räntan består. Hur kommer jag då gå tillväga?

Jag kommer screena fram de bolagen som har delat ut pengar de senaste 10 åren och haft en positiv utdelningstillväxt de senaste 10 åren. Därav försvinner visserligen några högkvalitativa bolag så som exempelvis Balder men så kan det vara när det är utdelningen som är viktig för min del. Jag kommer även hålla mig till Sverige till en början. Jag kommer använda mig av den eminenta tjänsten Börsdata som är den överlägset bästa tjänsten för att få koll på bolag i Norden. När jag screenade fram bolagen efter de två enkla förutsättningarna blev resultatet följande:Dessa 12 bolag tänkte jag att jag skulle gå igenom för att bättre lära mig vad som är viktigt att titta på när det kommer till fastighetsbolag. Detta kan komma att ta en del tid men jag har kommit underfund med det senaste att jag inte behöver stressa utan det får ta den tid det tar. Det viktigaste för mig är att jag håller igång och kontinuerligt går igenom bolagen. Det skall bli kul och givande och hoppas ni där ute kommer uppskatta det! 

8 kommentarer:

 1. Roligt! Detta ser jag fram emot att få följa :-)

  SvaraRadera
 2. Månadsprenumerant på Börsdata? Funderar på att bli det, är svaret ett givet ja?
  //Micke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Gör det mycket enklare att analysera det finansiella i bolagen :)

   Radera
 3. Spännande det där med veckoköp, kommer kika in till dig fler gånger och se hur det går:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 4. Ska bli spännande att följa detta. Sitter själv och fnular på att ta in ytterligare ett fastighetsbolag förutom Castellum som jag redan ägt några år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner lite likadant samtidigt som de låga räntorna nu gör fastighetsaktierna väldigt dyra så känns avlägset att starta position i något nytt fastighetsbolag just nu :)

   Radera