torsdag 5 januari 2017

Veckans veckoportföljsköp v.1

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2016 och sedan utvärdera hur det gick.


Då var det nya året här och årets första veckoköp är avklarade. Jag firade in det nya året genom att göra dubbla köp till portföljen. Det blev H&M som backade under 250:- under veckan och Hemfosa som även de backat ner mot 82:-. 

Vi kan ju se att bolaget står och stampar lite men att den nu brytit
sin uppåtgående trend. Är detta en start på en dipp så finns nästa
stöd runt 78:-. Går den dit så fyller jag på mer.

Vi kan på bilden se att H&M kan ha kommit att hittat botten. En
dubbelbotten runt 240:- plus att MA200 sakta börja bromsa in sitt fall. 

Veckans köp sammanfattat
 • Hemfosa: 7 st aktier för 83,70 SEK/aktie --- YOC 5,04%
 • H&M: 3 st aktier för 250,60 SEK/aktie --- YOC 3,89%
Totala summan för köpen (inkl. courtage) blev 1341,00 SEK och ger oss 58,65 SEK extra i årlig utdelning och förväntad utdelning för rullande 12 månaders ligger nu på 3 442,70:- ifrån veckoportföljens innehav.

Inköpstillfällen för Hemfosa Fastigheter


Inköpstillfällen för H&M

En riktig snitta ner sig fest har pågått här :D

Fördelningen i svenska veckoportföljen för tillfället


Utveckling sedan start


6 kommentarer:

 1. Sweet.

  Jag gick också in i Hemfosa i veckan, 82.90. HM har jag också med GAV 253,3. Funderar på köpa lite mer nu men den är redan en stor andel av min lilla portfölj! Skulle vilja ha lite mer Investor och Industrivärden men rätt dyra, fast den senare kanske är lite mer aktuell.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det kan vara vist att inte gå för tungt i fastighetssektorn nu när räntan kan ha börjat vända. Högre ränta lär slå på fastighetsbolagen vilket kan ge attraktivare priser för oss investerare förutsatt att bolagen klarar av högre ränta.

   Jag satsar också på att få en större viktning mot INVE och INDU då jag känner det vore en bra grund för min portfölj.

   Radera
  2. Ja. Vad vågar man tro om t.ex. CAST fortsatta utdelningstillväxt? H&M är intressant...

   Radera
  3. Jag tror den kommer fortsätta öka om än i kanske mindre takt med tanke på det stora köpet av Norrporten. De har ju sålt av väldigt mycket av Norrportens innehav under året och Castellums strategi är ju att öka driftnettot med 10% årligen (om jag inte minns fel?) och samtidigt öka utdelningen med i princip lika mycket.

   H&M är ett bra case om man tror på att de kommer kunna skörda frukterna av deras stora satsningar på online. Jag tror att de behöver få ordning på samarbetet mellan butik och online. Att exempelvis kanske kunna använda butiker som distributionscentraler för köp online? Jag tror att bolaget härifrån är ganska neutralt värderat och tror inte vi kommer få se samma gamla H&M igen utan att tillväxten kommer avta och de kommer trumma på sakta men säkert framöver :)

   Radera
 2. Det ser riktigt fint ut för Veckoportföljen! Snyggt jobbat!

  Jag börjar också bli riktigt sugen på Hemfosa som verkligen har blivit poppis både på Twitter och bland Bloggare. Skulle gärna vilja se en utdelningshöjning nu till våren och sedan kanske jag hoppar på.

  Må väl!

  SvaraRadera
 3. Tjena Utdelningsstugan!

  Jag har varit lite emot Hemfosa på grund av den stora hypen. Efter att ha kollat lite siffror så kan man snabbt se varför det blivit en hype. Bra finanser, låg belåningsgrad, relativt säkra hyresgäster och värderas för tillfället under eget kapital. Jag gillar kvartalsutdelningen vilket ökar på kassaflödet i Veckoportföljen och känner ingen stress över att få se utdelningshöjning under 2017 :)

  SvaraRadera