söndag 1 januari 2017

Veckoportföljens 2016

Under 2016 har mitt veckosparande fortsatt då jag under 2015 kände att detta passade mig perfekt. Anledningen att det passar mig var att jag under 2014-2015 märkte att jag hade lite dåligt tålamod och gjorde lite förhastade köp . För att då inte känna någon köpstress och att jag missar tid i marknaden så gör jag då dessa veckoköp istället.

Det har hänt mycket kring veckosparandet under 2016. Ett par försäljningar och väldigt mycket köp. Något som hänt är att jag upptäckt att man även kan handla nordiska bolag till samma courtage vilket resulterade i att jag även nu har en utländsk veckoportfölj. Här hann det bara bli ett fåtal köp under året men kommer förhoppningsvis bli fler under nästa år. Bästa som skulle kunna hända nästa år är att man även kan handla amerikanska aktier till samma courtage så det håller jag tummarna för. Nedan följer lite statistik och liknande för året i veckoportföljerna.

Samtliga transaktioner i svenska Veckoportföljen


Totalt har det inhandlats 255 aktier till ett värde av 28 510:-


Utveckling för svenska Veckoportföljen


Utvecklingen har i år gått riktigt bra. 18 procent är klart godkänt
och jag förstår ju själv att detta inte kommer bestå år efter år men
får ju hoppas att de håller sig över index iaf. Något som gjorde att
den presterat så bra är den tunga viktningen i bank samt att jag köpte
ganska mycket i verkstad när de gick knackigt i slutet på förra året.

24 procent upp sedan start och en liten överavkastning jämfört med
index vilket jag är nöjd med.


Innehav svenska veckoportföljen




Samtliga transaktioner i utländska veckoportföljen


Totalt har jag köpt 24 aktier för 4 175:-

Utveckling utländska veckoportföljen

Utvecklingen för utländska veckoportföljen sedan starten i slutet på
november har inte imponerat direkt så det tänker jag försöka förbättra
under 2017.

Innehav utländska veckoportföljen








9 kommentarer:

  1. Snyggt, bra jobbat =)

    Du verkar fortsätta med veckoportföljen? Jag kommer följa!

    Johan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johan!

      Absolut. Tycker det är ett bra sätt att hålla sig exponerad mot marknaden iom kontinuerliga köp.

      Kul att du vill följa :)

      Radera
  2. Yes, verkar som ett bra koncept. Har själv börjat gå över från fonder till mer aktivt aktiesparande. Största innehav just nu HM och Castellum som känns ganska aktuella att fortsätta fylla på komman veckor. Sen en del Investor, industrivärden, kinnevik m.m. som jag gärna ökar på framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker det låter som bra aktier att börja med :) Bra riskspridning och aningen lägre risk :)

      Radera
    2. Jo, det är väl klassiska nybörjaraktier... =) Har även Bure Equity som gått bra, lite FING (65), trelleborg och ICA. Men ja just nu känns det som att mycket är dyrt!

      Radera
  3. Bra jobbat. Som vanligt, ett intressant projekt! Kul att du fortsätter :)

    Det passade inte riktigt mig, då det blev för många innehav men jag gör ett nytt försök just nu med månadsköp av investmentbolag och funderar på att göra det veckovis eftersom kassainflödet ökar.

    Intressant med tajmingen av bank (som var billigt innan senaste uppgångarna) och verkstad som du köpte året innan. Det känns ju som man kan få en bättre fördelad portfölj på detta sätt snarare än index. Både att den blir mer likaviktad (vilket ska prestera bättre) och att inköpen görs vid bättre tillfälle.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du testade veckoköpen tycker jag! Vissa passar det och andra inte :)

      Det är lite på grund av det du skriver som jag väljer detta och inte indexfond. Att man kan övervikta till de sektorer som går bra eller man tror kommer gå bra. Framöver vet jag inte riktigt vad jag ska köpa. Mycket är dyrt så kanske blir att kasta pil på aktietabellen bara 😃

      Radera
  4. Hej, bra jobbat!
    Kan du utveckla "Något som hänt är att jag upptäckt att man även kan handla nordiska bolag till samma courtage vilket resulterade i att jag även nu har en utländsk veckoportfölj." lite mer? Hur menar du här? Menar du att du kan komma lägre i courtagekostnad än 0.25% även för köp av små mängder utländska aktier? Var går isf brytbeloppen för de nordiska länderna? På Avanza kan du ju t.ex minimera din courtagekostnad för små inköp genom att du köper för ett belopp så närs 599 sek som möjligt, detta då Avanza avrundar sitt minicourtage på 1 kr till närmaste 400 kr
    Mvh Stefan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Ja det är ju samma villkor för köp i danmark och norge där minimicourtaget är 0,25% och lägsta courtage är 1 DKK respektive 1 NOK vilket då innebär att jag även där kan handla för 400-599 och få ett lika billigt courtage som för de svenska bolagen. Finland däremot så är ju lägsta courtage 0,95 EURO vilket blir lite annorlunda :)

      Radera