lördag 28 januari 2017

Veckoportföljsköpet v.4

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2017 och sedan utvärdera hur det gick.


Det har varit en relativ rapporttung vecka men för min egen del har den varit oerhört lugn. Skidsemester utan mycket börstittande gjorde att jag helt enkelt knappt läst in mig nånting inför veckans köp. En aktie som dock håller sig nere är Novo Nordisk. Efter förra årets slakt så har den inte tagit fart ännu så jag passade då på att köpa på mig några stycken till den utländska veckoportföljen. Bolaget rapporterar på torsdag nästa vecka så vi får väl se då hur marknaden reagerar på den.

Veckans köp sammanfattat
 • Novo Nordisk: 3 st aktier för 240,00 DKK/aktie --- YOC 2,66%
Totala summan för köpen (inkl. courtage) blev 925,00 SEK och ger oss 19,20 SEK extra i årlig utdelning och förväntad utdelning för rullande 12 månaders ligger nu på 3 522,80:- ifrån veckoportföljens innehav.

Inköpstillfällen för Novo Nordisk

En riktig nedsnittningsfest som ni kan se :D

Fördelningen i svenska veckoportföljen för tillfället

4 kommentarer:

 1. Köpte också på mig lite Novo :)
  Nästa vecka blir spännande med H&M. Vill få in en eller ett par storbanker men känns inte som rätt läge nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan!

   Vad kul! Ja jag ser fram emot rapporten på tisdag. Det känns som bankerna haft sitt race lite nu när man märkt att de låga räntorna inte tog så hårt på bankerna och man räknar med låga räntor även en tid framöver. SHB är alldeles för dyr tycker jag. Jag kan tänka mig att köpa in mer SEB eller Nordea till veckoportföljen men inga storköp på dessa nivåer. Samtidigt så säger väl skolboken att bankerna gynnas av högre räntor så vem vet, deras räntenetto kanske kommer bli ännu bättre framöver? :)

   Radera
 2. Har också tankat Novo under dippen. Tids nog lör det bli bra.
  /Aktiefamiljen

  SvaraRadera