lördag 14 januari 2017

Veckans Veckoportföljsköp v.2

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2016 och sedan utvärdera hur det gick.


I måndags var x-dag för Hemfosa och när utdelningen kommit in så valde jag att sätta den i arbete direkt. 50:- kom in så jag avrundade uppåt och köpte en extra aktie :). Det surras en del om Hemfosa på twitter och den känns relativt okej värderad för tillfället. Substansvärdet ligger runt 88;-/aktie, 5,3% DA, soliditet på nästan 42% och handlas under eget kapital. Krävs en djupdykning under helgen då jag känner att detta potentiellt kan vara en aktie att ta in i den vanliga portföljen. 

Min oro kring fastighetssektorn är väl som alla andras dock. Det kom nya siffror i veckan att inflationstakten ökat till 1,7 procent under december månad vilket kan lägga grunden för räntehöjningar. Kommer de så kommer fastighetssektorn troligtvis ta stryk trots att lite av oron redan är inprisad.


Vi kan se att efter att MA50 brytit igenom MA200 så har aktien fortsatt
neråt och då utdelningen har avskiljts från kursen så har den hållt sig
under 80:-. Här kan den kanske komma att bottna då den varit nere
och vänt här innan. 
Veckans köp sammanfattat
  • Hemfosa: 7 st aktier för 79,95 SEK/aktie --- YOC 5,25%
Totala summan för köpen (inkl. courtage) blev 642,00 SEK och ger oss 29,40 SEK extra i årlig utdelning och förväntad utdelning för rullande 12 månaders ligger nu på 3 472,10:- ifrån veckoportföljens innehav.

Inköpstillfällen för Hemfosa Fastigheter

Börjar kännas enformigt att bara köpa Hemfosa men när ett bolag
verkar billigt så ska man väl passa på. Eller?

Fördelningen i svenska veckoportföljen för tillfället


Utveckling sedan start


2 kommentarer:

  1. Vad tror du om Betsson nu? :)

    SvaraRadera
  2. Are you looking for free Facebook Followers?
    Did you know you can get these ON AUTOPILOT AND TOTALLY FREE by registering on Like 4 Like?

    SvaraRadera