tisdag 30 december 2014

Glömde det intressantaste!!

Igår gjorde jag en summering av året och kan erkänna att den gjordes lite i all stress som fortfarande är nu runt jul och nyår. Det är mycket man ska hinna med. Många att besöka mycket att köpa och fixa och trixa med innan julen är helt överstökad och man ska fira in det nya året.

Jag glömde ju som rubriken avslöjar det viktigaste. Hur vi ligger till förmögenhetsmässigt!

Fördelningen för vår totala förmögenhet 2014 ser ut enligt följandeHär räknar vi med de likvida medel vi lagt in i vår lägenhet. Kontantinsats och hittills gjorda amorteringar. Totala förmögenheten uppgår då för tillfället till 751547:-. Inte mycket kvar till 1 miljon i total förmögenhet!! :D

Ser man till pengar vi för tillfället kan använda oss av ser förmögenheten ut enligt följande.


Det är väl den här biten som jag kan tycka är intressantare att förhålla sig till. Summan för detta uppgår till 497951:- och då har vi helt plötsligt en längre bit kvar till 1 miljon ;)

Fördelning

Fonder - 46420:-
Aktier - 215291
Guld & Silver - 30051:-
I lägenheten - 223545:-
Likvida medel - 236240:-

2015

För tillfället ligger vi u med 43% i aktier vilket jag skulle vilja öka till iaf 60-70%. Tanken är även att sälja av det intesteringsguld och silver jag har för att få bättre snurr på de pengarna.

Fonderna kommer troligtvis säljas av också då detta är tjejens gamla fonder, Swedbank Robur, som är under granskning för tillfället.

De likvida medlena kommer absolut bli mindre eftersom jag vill öka vikten aktier men får se hur mycket jag faktsikt vågar gå in med. Kommer i första hand slänga in fond & guld,silverpengarna

Amorteringen kommer vi inte öka alls. Vi amorterar redan tillräckligt och jag tror de pengarna kommer göra bättre nytta på börsen framöver.

-

Ha nu ett gott nytt år allihopa så hoppas jag vi ses nästa år igen!2 kommentarer:

 1. Bra jobbat Aktienovisen, snart når du miljonen!
  Önskar dig ett stort lycka till nu när vi klivit in i 2015.

  Mvh
  /Vägen till Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ser fram emot att fortsätta följa din blogg under 2015 :)

   Radera