tisdag 10 februari 2015

Underbara tisdag!

Precis hemkommen från gymmet där jag jobbat på några av mina hälsomål för 2015 sätter jag mig nu och inväntar Nordnet Live som börjar 14.00. Det hoppas jag ni inte missar? :)


Jag surfade förbi NordicYields blogg häromdagen och såg att han gjort en utdelningstermometer och blev oerhört avundsjuk på ett häftigt sätt att mäta sin utdelning per år. Jag älskar som sagt att föra statistik och se hur mina innehav och utdelningar utvecklar sig över tid.
Jag tänkte att "en sån måste jag ju också ha" men kom ganska snabbt på att det är ju tråkigt att härma någon annans briljanta idé så jag hittade på en egen lite idé jag kommer lägga upp här.

Denna ska allt eftersom utdelningarna kommer in fyllas i


Och såhär kommer den se ut när våra utdelningar täcker alla våra utgifter


Den här kommer man kunna hitta under utdelningskollen och den kommer fyllas i allt eftersom utdelningarna kommer in varje månad.

-

Jag har under de senaste dagarna även hittat en ny podd att lyssna på. Jag är oerhört dålig på makroekonomi och är inte särskilt duktig på att koppla ihop världsliga händelser med varandra och hur det kommer påverka dem. Detta är tex något bloggarna Gottodix, Flute-tankar och Ekonomistas är väldigt duktiga på.
Därför är jag nu väldigt glad över att ha hittat Makropodden som behandlar och diskuterar världsliga händelser, så som oljan, Grexit och bostadsläget. Makropodden görs av EFN och de har även flertalet andra poddar som är värdiga att lyssna på. 

EFNs poddar hittar ni här

-

Jag kan även meddela att mitt mål för 2015 att läsa 12 böcker under året går fantastiskt bra. Jag har läst färdigt boken "Eurokrisen" av Stefan de Wylde och är precis i slutet av "Investeringsboken" och ska försöka redogöra för båda böckerna här inom en framtid!

-

Ett tråkigt och inte så givande inlägg men så kan det vara ibland! Nu ska jag ladda upp med popcorn och cola inför Nordnet Live som börjar om två timmar :) DONT MISS IT! :)

4 kommentarer:

 1. Kul system! Jag har inte samma fina bild men gillar att tänka i banor som: Nu betalar Santander alla mobilabonnemang och resan betalas av oljebolagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Precis så jag tänker också och det är en extra liten morot till fortsatta investeringar :)

   Radera
 2. Hur coolt som helst! Värt mönsterskydd eller varumärke :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack men ajg önskar jag kommit på termometeridén innan NordicYield för den tyckte jag var riktigt ball! :)

   Såg att du varit aktiv det senaste och sålt en del och även köpt in din i Cellavision. Hoppas det blir en fint köp! :)

   Radera