söndag 22 februari 2015

Veckans Veckoportföljsköp v.8

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2015 och sedan utvärdera hur det gick.

Denna veckan startade jag en position i två helt nya företag. Den ena var Tele2 och den andra var konfektyrbolaget Cloetta.

Tele2 
Den svenska teleoperatören erbjuder förutom mobiltelefontjänster även B2B (business to business) och M2M (machine to machine). Teleoperatören har gått ut med att de kommer utföra en utdelningstillväxt om 10%/år de närmsta tre åren. Detta lockar iaf mig att slänga in Tele2 i veckoportföljen till en YOC om 5%. Jag kommer när jag får mer tid över göra en större analys på Tele2 och se ifall det kan vara värt att ge detta trevliga bolag en ordinarie plats i portföljen.

Cloetta
Sveriges mest välkända konfektyrbolag som även nu med sitt inköp av Nutisal är inne i nötbranschen. Cloettas har väldigt starka varumärken i Malaco, Läkerol, Ahlgrens bilar och Polly. Med 11 fabriker runt om i Europa ser jag chansen till en spridning för företaget till väldigt god. Detta är ett bolag jag tittat på ett tag och har även börjat med en grundligare analys av Cloetta. För er som vill läsa mer om Cloetta kan jag rekommendera Aktieinkomsters analys här.
Cloetta som inte har någon utdelning kanske inte ska få vara med i min Veckoportfölj men detta är ett bolag jag vill få ett lite större innehav i så detta får bli en början till det innehavet. Jag räknar kallt med att Cloetta återinför sin utdelning så fort de fått ner sin soliditet en aning.

Ratos
Detta private equity bolag äger jag sedan tidigare och har inte velat öka i pga att mitt innehav i Ratos redan är en ganska stor del av min portfölj. Efter deras rapport i veckan då de berättade att de inte bara säkrade utdelningen utan även höjde den med 8% kände jag att det kändes helt rätt att låta dem komma in i Veckoportföljen. Jag tror på bolaget och om jag kommer köpa Ratos framöver så kommer jag göra det i just Veckoportföljen.

Veckans köp sammanfattat
 • Cloetta: 4 aktier för 24,50 SEK/st --- YOC 0%
 • Tele2 B: 2 aktier för 96,70 SEK/st --- YOC 5,01%
 • Ratos B: 2 aktier för 57,80 SEK/st --- YOC 5,62%
Totala summan för köpen (inkl courtage) blev 410,00 SEK och ger oss 16,20 SEK extra i årlig utdelning.

Fördelningen i veckoportföljen för tillfället


Utveckling för veckoportföljen


Utveckling mot jämförelseindex under v. 82 kommentarer:

 1. Veckoportföljen verkar ha fått en fin start!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har inte fått en fin start detta året med en sån här börs? :D sammantaget så slår Veckoportföljen inte index detta året men det är ju som sagt många veckor kvar på året :)

   Radera