lördag 14 mars 2015

Veckans Veckoportföljsköp v.11

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2015 och sedan utvärdera hur det gick.


Denna veckan blev det påfyllning i tre bolag jag redan startat positioner i. Det blev påfyllning i Tele2 tidigt i veckan och under torsdagen fylldes det även på i Cloetta och Castellum som hoppat ner över 10 krFör er som missade Avanza Forum så tycker jag ni ska gå in på Avanzas hemsida och se när Cloettas VD Bengt Baron blir intervjuad i samband som börspoddengrabbarna hyllar bolaget.

Tele2 
Jag fortsatte min position i Tele2 den här veckan. Den svenska teleoperatören erbjuder förutom mobiltelefontjänster även B2B (business to business) och M2M (machine to machine). Jag har ju skrivit förut om detta men de har ju som sagt i princip lovat en utdelningshöjning om 10% kommande tre åren vilket ger denna aktie fina förutsättningar. Jag köpte för övrigt 100 st Tele2 aktier till den vanliga portföljen i veckan.

Cloetta
Detta bolag får ta plats i Veckoportföljen trots att de inte har någon utdelning. Detta är en liten chansinvestering, om man nu kan kalla det det, som jag tror starkt på. Ett ej konjunkturkänsligt bolag som har för avsikt att dela ut 40-60% av vinsten när de betalat av större delen av deras lån. Godis vill ju alla ha och de har även gett sig in på nötmarknaden vilken jag tyckte var ett bra förvärv med tanke på hälsofokuset som finns i samhället idag.

Castellum
Det fina fastighetsbolaget med 17 raka år av utdelningshöjningar borde ha en stående plats i alla värdeinvesterares portföljer! Jag äger redan en större post i Castellum men kommer så fort tillfälle ges köpa in fler aktier i Veckoportföljen och när denna goding väl närmar sig 100 kr så kommer ett större köp göras i vanliga portföljen. Så länge räntorna är låga kommer fastighetsaktierna gå bra men högre räntor kommer inte få mig att gå ur detta fina bolag utan snarare köpa mer så fort priset faller som sagt ovan.


Veckans köp sammanfattat
 • Tele2 B: 1 aktier för 92,85 SEK/st --- YOC 5,22%
 • Cloetta: 2 aktier för 23,80 SEK/st --- YOC 0,00%
 • Castellum: 2 aktier för 129,85 SEK/st --- YOC 3,54%
Totala summan för köpen (inkl courtage) blev 400,15 SEK och ger oss 14,05 SEK extra i årlig utdelning.

Fördelningen i veckoportföljen för tillfälletUtveckling för veckoportföljen


Utveckling mot jämförelseindex under v. 9


Ännu en vecka har gått och denna veckan gick Veckoportföljen avsevärt sämre än index. Jag hade för avsikt att köpa för 500:- denna veckan men mitt sista köp med fler Cloetta aktier gick inte igenom så då får jag väl kompensera och handla för 600:- nästa vecka eller vad säger ni? ;)

2 kommentarer:

 1. Läst med intresse. Det här blir en klassiker när portföljen vuxit i 10 år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag funderade tidigare idag på hur lång tid det kommer ta tills värdet på veckoportföljen överstiger värdet på den vanliga portföljen!:D

   Radera