lördag 7 mars 2015

Veckans Veckoportöljsköp v.10

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2015 och sedan utvärdera hur det gick.


Denna veckan blev det påfyllning i två bolag jag redan startat positioner i. Det blev påfyllning i Tele2 tidigt i veckan och nu under fredagen fylldes även Ratos. Hade jag varit lite lugnare kunde jag fått lägre köpkurser på båda om jag bara väntat lite men jag kan inte se in i framtiden tyvärr så det är inget att gräma sig över.

Tele2 
Jag fortsatte min position i Tele2 den här veckan. Den svenska teleoperatören erbjuder förutom mobiltelefontjänster även B2B (business to business) och M2M (machine to machine). Jag har ju skrivit förut om detta men de har ju som sagt i princip lovat en utdelningshöjning om 10% kommande tre åren vilket ger denna aktie fina förutsättningar. Jag köpte för övrigt 100 st Tele2 aktier till den vanliga portföljen i veckan.

Ratos
Detta private equity bolag äger jag sedan tidigare och har inte velat öka i pga att mitt innehav i Ratos redan är en ganska stor del av min portfölj. Jag fortsätter öka på i Ratos och hoppas de kommer fortsätta göra bättre ifrån sig. Det ryktas att Vue (Storbritanniens största biografkedja) förbereder ett bud på Nordic Cinema Group på 350-400 milj pund. Ratos äger 58% i Nordic Cinema Group så det känns bra tycker jag.


Veckans köp sammanfattat
 • Tele2 B: 2 aktier för 96,78 SEK/st --- YOC 5,01%
 • Ratos B: 2 aktier för 57,45 SEK/st --- YOC 5,67%
Totala summan för köpen (inkl courtage) blev 423,35 SEK och ger oss 22,70 SEK extra i årlig utdelning.

Fördelningen i veckoportföljen för tillfälletUtveckling för veckoportföljen


Utveckling mot jämförelseindex under v. 9


Ännu en vecka då veckoportföljen slog sitt jämförelseindex om än marginellt. Jag var inne och läste ett kul inlägg av Utdelnings91an, och han precis som jag älskar att kalkylera och drömma sig bort ang. sina framtida passiva inkomster.

Jag gjorde samma räkneexempel som honom och med nuvarande utdelning, ett antagande om att utdelningen inte ändras något och jag inte återinvesterar utdelningarna jag får så är jag säkrad
865:-/månaden i passiv inkomst.
Detta blir hela 393 000:- till dagen då jag fyller 65. Inte illa pinkat va? :)

4 kommentarer:

 1. Bra vecka att slå börsen. Det kan nog ses lite som en repetition inför värre fall, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag! Ska bli intressant att se hur veckoportföljen går ifall det kommer ett lite längre fall! :)

   Radera
 2. Kul att du testar samma räkneexempel. Ingen dålig summa du kan räkna med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det känns bra! Men jag räknar ju med att den siffran minst ska tiodubblas tills jag är 65 eftersom jag kommer investera vesäntligt mer pengar på börsen än vad jag har nu :)

   Radera