söndag 1 mars 2015

Då var februari över!

Det kommer inte bli särskilt många "läsvärda" inlägg framöver på bloggen nu då plugget har dragit igång ordentligt. Jag har inte för avsikt att bara klara utbildningen utan jag siktar på högsta betyg i alla kurser. Detta gör dock att bloggen får bli lidande tyvärr :)
Jag kommer dock försöka hinna uppdatera alla stående inlägg så som veckoköpen och månadsrapporterna.

Februari

Budget

Hur blev då våran februarimånad? Den blev succé skulle jag nästan säga men någonstans i budgeten så har jag missat att föra in x-antal utgifter så den stämmer inte helt.


Som vanligt täcker vi över våra namn och vart vi jobbar för att vi gärna håller oss anonyma

Vårat långsiktiga mål för 2015 är ju att ha ett snittsparande på 30% och det kom vi över denna månad också. Vi vill gärna landa på över 50% en av månaderna i år och ser man på bilden gjorde vi ju det denna månaden men jag har ju som sagt slarvat så det egentliga sparandet uppgick till 15 800:- vilket motsvarar 45,7%.

Aktieinköp

Jag har under februari gjort ett enda större inköp och det blev i AT&T.

30 aktier för $32,95(270 SEK)/aktie --- YOC 5,70%

Totala summan för inköpet blev $988,5 (8100 SEK).

Portföljen

Portföljen står för närvarande i 261 199 :- och fördelningen ser ut enligt nedan.


Utveckling för samtliga porföljerDet har inte stuckit iväg speciellt mycket i någon av portföljerna. Den enda som slår index för månaden är min aktiedepå och där har jag enbart Ratos vilket kanske är lite anmärkningsvärt.

Veckoportföljen

Jag har ju startat en veckoportfölj dit vi kommer ta 15% av våra sparade pengar varje månad och göra mindre inköp för att kunna diversifiera och få ett okej på våra inköp. Februari månad bjöd på följande köp.
 • Swedbank: 1 aktie för 201,43 SEK/st --- YOC 5,63%
 • Castellum: 2 aktier för 127,00 SEK/st ---YOC 3,62%
 • TeliaSonera: 4 aktier för 51,40 SEK/st --- YOC 5,83%
 • Nordea Bank: 3 aktier för 109,96 SEK/st --- YOC 5,23%
 • Cloetta AB: 4 aktier för 24,50 SEK/st --- YOC 0,00%
 • Ratos B: 4 aktier för 58,05 SEK/st --- YOC 5,60%
Fördelning av innehaven


Utveckling för veckoportföljen


Utveckling jämfört med indexJag blev ju som man kan se krossa av index denna månaden men jag ger inte upp för det. Det är för hela året den riktiga jämförelsen blir för veckoportföljen.

Utdelningar

Under februari fick vi utdelning ifrån AT&T. Det blev ynka 116 SEK efter dragen källskatt. Februari är inte direkt en av de starka utdelningsmånaderna och jag inväntar istället mars månad då utdelningar från Castellum, McDonalds, Unilever, JNJ, IBM och Nordea kommer trilla in på kontot. Det kommer bli en trevlig månad och jag räknar med 1400:- innan dragen källskatt.

Total förmögenhet

För varje månad som går så ökar vår förmögenhet och vi kommer allt närmre vårat första mål i att vara miljonärer i tillgångar (totala förmögenheten). Där är i princip allt inräknat, förutom värdestegring på lägenhet och PPM då det inte känns som några konkreta pengar. Men mitt eget IPS (som jag kommer skriva ett inlägg om framöver då jag gör om den), våra aktier, fonder, likvida medel, insats i lägenheten och amortering.

Totala förmögenhetsfördelningen


Likvid förmögenhetsfördelning


Utveckling för den totala förmögenheten


Den totala förmögenheten uppgår nu till 843 947:- och vi närmar oss sakta med säkert vår miljon. Vi har betydligt längre kvar till våran likvida miljon men ett steg i taget så närmar vi oss sakta men säkert!

8 kommentarer:

 1. Härligt, snyggt jobbat!
  En liten kommentar bara, om du väntar dig utdelning från SHB nu i mars så kommer du bli besviken. Utbetalningsdagen är nämligen den 1:a april =)

  Med vänlig hälsning
  /Vägen till Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja då hade jag fått vänta! :D det hade jag missat att uppdatera i mitt excel ark men nu är det ändrat :D tackar!

   Radera
 2. Snyggt. Jag önskar att vi kunde ha er månadskostnad utom kring mat och hygien, där tycker jag ni ligger högt! Det är snudd på att vi klår er som fyrbarnsfamilj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hygienen skyller jag på tjejen då allt hennes smink och grejer räknas in där :P. Sen hygienen denna månaden skenade iväg för vi köpte sköljmedel på extrapris och snåla som vi är så har vi nu sköjlmedel för en 3 år framöver haha :D

   Sen maten tycker jag också vi ligger högt på även fast vi är väldigt kostnadsmedvetna men vi (läs jag) äter ganska mycket. Vi tränar mycket och jag själv har höga mål med träningen precis som med ekonomin så då måste man ju smälla i sig massa mat! :)

   Vad har du för tips annars hur man ska få ner matkostnaderna? :)

   Radera
  2. Sköljmedel? :)

   Vad gäller mat så kan man alltid söka på optinojja.

   Radera
  3. Ja tjejen älskar sköljmedel mer än mig tror jag :P hade jag fått bestämma hade vi skippat sköljmedlet helt och sparatin depengarna men kläderna måste lukta gott tydligen :D

   Optinojja ska jagkolla upp tack så mycket!

   Radera
 3. Grattis! Det ser genomsunt ut. Miljonen är väl runt hörnet nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortsätter börsen som den gjort första två månaderna så är den snart i hamn :P

   Radera