söndag 24 maj 2015

Behövs stockscreeners?

När man tittar igenom Twitterflödet så ser jag gång på gång duktiga investerare som använder sig av Börsdata. Även jag funderar på att skaffa mig något sådant. Men min fråga till er där ute är kort och gott:

Är det värt att skaffa sig exempelvis Börsdata, Hitta kursvinnare eller finns det andra bättre screeners? Kanske finns bra gratis till och med? Använder ni er av detta eller någon annan bättre?

5 kommentarer:

 1. Jag använder Börsdata och tycker det är en bra tjänst. Men det har aldrig mynnat ut i något köp pga screeningtjänsten. Då är det andra faktorer som spelat in, så som intresse för företagets produkter/tjänster tex.

  Men kul när man vill aktienörda eller bara upptäcka nya bolag:)

  Men vill du screena utländska aktier så får du välja någon annan än Börsdata.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är även de övriga delarna jag tror jag skulle uppskatta. All information man hittar där sitter jag ju själv nu och skriver ner i exceldokument och jämför hit och dit och det tar en del tid och gör analyserna väldigt krävande! Får fundera vidare :)

   Radera
 2. Jag älskar Börsdata som sparar mig tid på två sätt.

  1) När jag sammanställer mina Excelfiler så kan jag ladda ned alla rådata från "Analysera" funktionen vilket sparar åtskilligt tråkigt arbete vilket är värt att betala för.

  2) Screenern är ett bra sätt att få en överblick över värderingen på börsen. Det finns gott om bolag som jag rent kvalitativt vill äga och med screenern håller jag koll på om de vuxit ikapp sin värdering (eller om priset krympt ned till kvalitén).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är väldigt sugen på att slå till men snåltarmen i mig gör mig tveksam. 600 kr/år i 10 år är 6000 kr osv osv :D haha

   Radera
  2. Bra sammanfattat Aktieingejören. Håller med.

   Radera