fredag 29 maj 2015

Veckans Veckoportföljsköp v.22

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2015 och sedan utvärdera hur det gick.


Denna veckan väntade jag ända till kl 17.00 idag innan jag gjorde mitt veckoköp. Valet föll på fastighetsbolaget Castellum som föll ner nästan 1,5% idag. Detta bolaget har jag tänkt göra till en grundpelare i Veckoportföljen så kommer fortsätta öka på innehavet hyffsat frekvent i detta bolaget. Jag har även funderingar på att börja köpa i Hufvudstaden då även detta fastighetsbolag har en strålande historik av utdelning och utdelningshöjningar. Vi får se vad framtiden har att utvisa!

Veckans köp sammanfattat
 • Castellum: 5 aktier för 122,80 SEK/aktie --- YOC 3,74%
Totala summan för köpen (inkl courtage) blev 615,00 SEK och ger oss 23,00 SEK extra i årlig utdelning.

Inköpstillfällen för CastellumFördelningen i veckoportföljen för tillfället


Utveckling för veckoportföljen


Utveckling mot jämförelseindex denna vecka

Ynka 0,29% slogs index med denna veckan. Alltid något :)


2 kommentarer:

 1. En poäng med Castellum är att de (kanske) är mer konjukturkänsliga (positivt) än de är värderings- och räntekänsliga (neagtivt). Hoppas det blir bra!

  Hur tänker du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar Castellum främst för dess fina direktavkastning och goda förutsättningar för att fortsätta höja sina utdelningar. Jag tror att i själva sektorn att det historiskt stora avkastningsgapet gör att nedsiderisken är begränsad. Om den låga inflationen håller i sig så kan det ju bli svårt att höja hyrorna (om de nu inte förädlar de befintliga fastigheterna för att kunna göra det).

   Att döma av Castellums fina historik och sätt att sköta sitt fastighetsbestånd så tror jag de även i framtiden kommer vara ett fint bolag att ha i portföljen :) Vad tror du om fastighetssektorn Gottodix?

   Radera