Investeringsstrategi

Investeringsfilosofi

Tanken bakom våra investeringar är att hitta stora stabila utdelningsbolag att investera i. De bolag vi väljer att köpa köps för en tidshorisont som är "för evigt" så länge inget speciellt händer med bolaget.

Det vi tittar efter är bolag som historiskt alltid haft en bra direktavkastning (2,5% och uppåt) samt helst ha en bra och stabil utdelningstillväxt då detta kommer göra gott för portföljens YOC (yield on cost).

Tillvägagångssätt

Vi har lagt upp det så att vid varje månadsslut så sparar vi undan 35% av kvarvarande pengar till köp vid kommande dippar och försöka använda 15% av det som är kvar till vårat experiment Veckoportföljen.

Månadsköpen kommer bli i de bolag som känns lägst värderat av de bolag jag bevakar. Vissa månader kan det komma att bli fler än ett inköp medans andra månader kanske det inte blir något. Min syn på börsen kommer ju troligtvis ändras under denna resan så vi får se vart det landar.

Det kommer bli en fantastisk resa och jag hoppas folk som läser i bloggen tar sig tid att kommentera och ge mig tips, råd och kritik.


8 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag kör liknande strategi som dig, jag undrar en sak. Tror du inte ni skulle tjäna på handla enligt veckoportföljen med hela summan? Då köper ni i alla lägen. Och mer utdelning trillar in, jag menar om man vill ha mycket utdelningar så är kontanter föga nytta... Är det dyrt kommer man med tiden snitta ner sig, det viktiga är att utdelningarna kommer in och återinvesteras.
  Så tänker jag iaf!
  /Christian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju faktiskt bevisats att kontinuerlig handel i princip är lika bra spm ifall man skulle träffa bottnar och bara handla då.
   Min känsla är dock att jag gärna köper med en viss säkerhetsmarginal och jag vill gärna få så mycket som möjligt för mina hårt intjänade slantar :)

   Hur går du ajälv till väga?:)

   Radera
 2. Hej igen!
  Du hittar mig som hsbingenjören på shareville, jag flyttade ganska nyligen till Nordnet. Jag har lite kontanter för tillfället och spar varje månad. Jag har en tanke på kunna köpa aktier för ca 4000 kr i veckan närmsta 10 månaderna, sedan ca 4000kr var annan vecka+återinvestera utdelningar. Jag har köpt lite för hårt sista tiden pga av nedstället=). Väldig intressant att följa dig=)

  Köpte lite Skanska idag på 149.90=)

  /Christian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej då ska jag ta mig en titt på din porfölj! :) Tycker det är en god tanke med att sprida ut sina inköp men tror du det är rätt läge att börja köpa nu med läget som är? Många bubbeltendenser och känns som en nedgång borde vänta runt hörnet.

   Radera
 3. Investing in large stable dividend companies are the best long term way to generate a growing passive income stream that is reliable. When I fist started my portfolio I focused exclusively on the dividend aristocrats and have built from there. Thanks for sharing.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I agree with you DivHut. I really like the idea of having a portfolio that keeps giving you more and more money for every year that passes :)

   Radera
 4. Precis hittat din blogg har liknande investeringstrategi finns på nordnet oxå
  Figgek heter jag vad heter du där ?
  Hsbingenjören lägger till dig oxå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittat hit! :) Jag heter ninjakissN på shareville så där är det bara följa på :)

   Radera