Om oss

Vem är Aktienovisen?

Jag är en vanlig kille på 25+. Har hållit på med aktier sporadiskt i några år. Är bosatt med min flickvän i Göteborg. Jag pluggar för närvarande medans min flickvän jobbar inom ett av världens största varuhandelsföretag.

Då vi båda inte är mycket för materiella ting så har vi bestämt oss för att försöka leva sparsamt, om än inte snålt, och försöka investera oss till en utdelningsmaskin som kommer generera oss en extra månadslön i framtiden.

År 2014 var medellönen för män 32 900:- och för kvinnor 28 800:-. Eftersom vi är man och kvinna som är inne i detta projektet så tar vi och utgår ifrån mellanvärdet 30 850:-. (30 850*12)*0,7 = 259 140:-. Detta är alltså vårat mål i årlig utdelning!

Genom att investera i stora stabila utdelningsbolag hoppas vi genom bra placeringar och en ränta-på-ränta effekt hoppas vi kunna uppnå detta.


Varför skriva blogg?

Eftersom jag är ett stort fan av flertalet bloggare och jag själv inte kan så mycket om hur man analyserar bolag och hur man kan se om ett bolag är väldigt köpvärt eller så kände jag att skriva en blogg måste ju vara det bästa sättet att lära sig på! 

Genom att hålla mig aktiv hos övriga bloggare och försöka se och lära och kanske till och med få lite feedback och kritik från Sveriges superbloggare så har jag en stor tro på att jag kommer lära mig oerhört mycket genom att blogga.

Ser fram emot att få försöka värdera och analysera bolag själv i framtiden och hoppas att folk som är lika ny som jag på det här kommer kommentera och ställa frågor som jag får försöka svara på!

Disclaimer: Jag som skriver har förstås intresse i flertalet aktier jag skriver om och rekommenderar ingen att varken köpa eller sälja på initiativ av mina egna åsikter. Jag råder alla att göra sina egna analyser och bilda sig en egen uppfattning om bolagen som florerar på bloggen.

-

Ses och snacka sparande?

Jag ÄLSKAR att prata sparande, aktier, fonder och ekonomi. Finns det folk här i Göteborgsområdet som känner likadant och vill ses och över en runda biljard, bowling eller bara ta en kaffe(ja eller vad som helst) och prata ekonomi och sparande så hör av er till mig vettja! 
Ingen blir gladare än jag som älskar att lära mig från andra ekonomiintresserade.

Så var inte blyga! Skriv, kommentera och hör av er så hoppas jag ert sparande kommer ta er dit ni vill!

Fred ut7 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag skulle vilja skicka min bok "Så en krona, skörda tio" till dig, en helt ny handbok i privatekonomi. Återkom med din adress till joelohrn@gmail.com, så skickar jag ett ex.

  SvaraRadera
 3. Jag ses gärna nästa gång jag är i Gbg. //aktieboom

  SvaraRadera
 4. Roligt med en fellow göteborgare!

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Mitt namn är Ludvig och jag marknadsassistent på Axofinans.com

  Jag skulle vilja komma i kontakt med er, men hittade inte någon kontaktinformation. Skulle du kunna skicka ett mail till ludvig@axofinans.se?

  SvaraRadera
 6. Hello! Can you please share your contact details? I would like to discuss cooperation opportunity with you.

  SvaraRadera