fredag 22 januari 2016

Veckans Veckoportföljsköp v.3

Då har ännu en vecka gått och jag fortsätter med experiment med veckovisa köp till vår Veckoportfölj. En portfölj jag startat på Avanza med deras Mini-courtage. Detta är ett experiment jag har bestämt mig för att hålla mig till under hela 2015 och sedan utvärdera hur det gick.

Denna veckan blev investmentbolagens vecka. Där jag ökade innehavet i Industrivärden och slängde in en ny goding i portföljen, nämligen Investor. De flesta bolagen har dippat det senaste och jag hoppas på fortsatt nedgång. Jag har länge sneglat på Investor men den har så länge varit alldeles för dyr. När den nu kom ner mot en yield om nära 3,5% så kände jag att det var dags att ta in den.

Veckornas köp sammanfattat
 • Industrivärden C: 4 aktier för 128,00:-/aktie --- YOC 4,88%
 • Investor A: 2 aktier för 279,10:-/aktie --- YOC 3,22%
Totala summan för köpen (inkl courtage) blev 1072,00 SEK och ger oss 43,00 SEK extra i årlig utdelning.

Inköpstillfällen för Industrivärden CInköpstillfällen för Investor AFördelningen i veckoportföljen för tillfälletUtveckling mot jämförelseindex denna vecka
2 kommentarer:

 1. Har du inte satt upp några mål för året som du gjorde i detta inlägget förra året?
  http://aktienovisen.blogspot.se/p/mal.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena!

   Jo det behöver jag nog göra! Bloggen har dock bortprioriterats under förra året så då har såna enkla saker som inlägg om årets mål inte blivit till :) Jag har dock flera mål för året så kaske skulle fila på ett inlägg om det :)

   Radera