måndag 26 januari 2015

Januarirapport

Jag vet inte ifall jag tagit upp det på bloggen men när vi gör vår budget så gör vi den mellan lönetillfällena, oftast, 25e-25e. Vårat räkenskapsår slutar således den 25e december, och månaderna slutar den 25e varje månad.

Då lönen inföll den 23e denna gången så slutar alltså våran januarimånad då. Anledningen till detta är att jag själv tycker det är enklast att räkna och hålla reda på överförandet mellan våra olika konton så fort lönen kommer in innan några transaktioner görs.

Januari

Budget

Hur blev då våran januarimånad? Med tanke på att nyår och min resa till Stockholm så blev den förhållandevis bra. Vi lyckades spara 40,1% av vår gemensamma inkomst. I detta räknar vi även med amorteringen då den är frivillig.


Som vanligt täcker vi över våra namn och vart vi jobbar för att vi gärna håller oss anonyma

Vårat långsiktiga mål för 2015 är ju att ha ett snittsparande på 30% så året börjar ju bra. Vi vill gärna landa på över 50% en av månaderna i år och det känns ju inte alls omöjligt när vi denna månad "slösat" lite pengar och ändå landar på 40,1%.

Aktieinköp

Det var inte så mycket action på marknaden denna månaden utan det blev ett enda köp. Det blev 60 st Nordea till kursen 87,85 SEK/st. Detta ger oss ytterligare 252 kronor i årlig utdelning.

Jag har länge hoppats på att McDonalds ska gå under $90 sträcket så jag kan fylla på med fler och det gjorde den visserligen denna månaden men med tanke på dollarns ökning så ser jag gärna att den går ner mot $80 för att den ska kännas köpvärd. Så det blir att vänta ytterligare ett tag.

Portföljen

Portföljen står för närvarande i 232 776 :- och fördelningen ser ut enligt nedan.


Utveckling ISK


Utveckling aktiedepå


Utveckling KF

Veckoportföljen

Jag har ju startat en veckoportfölj dit vi kommer ta 15% av våra sparade pengar varje månad och göra mindre inköp för att kunna diversifiera och få ett okej på våra inköp. Januari månad bjöd på följande köp.
  • NCC: 1 aktie för 247,00 SEK --- YOC 4,86%
  • Castellum: 3 aktier för 126,53 SEK ---YOC 3,64%
  • TeliaSonera: 5 aktier för 51,17 SEK --- YOC 5,86%
  • Nordea Bank: 8 aktier för 88,04 SEK --- YOC 4,77%
Fördelning av innehaven


Utvecling för veckoportföljenTotal förmögenhet

Totala förmögenheten denna månade har ökat med hela 49951:- !! Vilket jag tycker är mycket då bara en av oss jobbar medans den andra pluggar. Vi har väl den fina uppgången på marknaden att tacka detta för!

De likvida medlen har ökat ganska mycket jämfört med föregående månad men den största anledningen till detta är försäljningen av våra fysiska råvaror (investeringsguld & silver).

Totala förmögenhetsfördelningen


Likvid förmögenhetsfördelning


Utveckling för den totala förmögenheten


Den totala förmögenheten uppgår nu till 838 703:- och vi närmar oss sakta med säkert vår miljon. Vi har betydligt längre kvar till våran likvida miljon men ett steg i taget så närmar vi oss sakta men säkert! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar