söndag 25 januari 2015

Veckans bästa blogginlägg!

Jag läser, vad jag tycker är, otroligt mycket om aktier och marknaden varje vecka. Jag följer säkert ett
20-30 tal bloggar och läser aktiespararnas månadstidning samt diverse böcker om marknaden.
Bloggarna i sig blir en ohyggligt stor informationsmängd att ta sig igenom och jag förstår ifall informationstörstande bloggläsare där ute kanske känner lite ångest över att inte hinna med att läsa alla fina inlägg varje vecka. Så jag har kommit på en lösning!

Söndag är ju som alla vet vilodagen. Och hur spenderar man denna dagen bäst om inte att läsa hela veckans allra bästa blogginlägg? På detta sättet behöver ni inte känna att ni missar några viktiga inlägg utan kan leva stressfritt hela veckan för att på söndagen sätta er och njuta av veckans finaste inlägg!

Här är då veckans bästa blogginlägg enligt mig:

Gottodix, molekylär ekonomi

Gottodix är en oerhört ambitiös och väldigt välskriven blogg. Han skriver väldigt bra om läget i världen och ligger i framkant med tankar och funderingar om hur läget i världen är och kommer bli. Detta är en blogg som verkligen är värd att följa!

Är det rätt att blåsa på med statliga krediter?
Utbudet av olja växer snabbare än efterfrågan

Näringslivsnörden

En väldigt välskriven blogg som ger dig som privatsparare inte bara ekonomiska tips utan även en bra insyn i näringslivet.


Ekonomistas

En lite mer avancerad blogg om samhället, politik och vetenskap. Sex forskare i nationalekonomi som skriver deras tankar om världen just nu.

Grekland - andra akten
Den globala förmögenhetskoncentrationen och dess svenska motsvarighet
Ny omfattande forskningsöversikt om ekonomisk ojämnlikhet

Cornucopia?

En av Sveriges största blogg inom finans, ekonomi och miljö. Väldigt många intressanta inlägg varje vecka och känns nästan som en dagstidning.

ECB inleder QE
Gigaprojekt vi inte visste funnits
Sex timmars obetalt hushållsarbete om dagen?
Flytta din IPS till en småbank

Dividend Growth Investor

En erkänt duktig amerikans utdelningsinvesterare. Har hållit på i över 7 år och har bevisat med sina egna investeringar att han vet vad han snackar om.


Frivid42

En vanlig man på ålderns höst som för två år sedan bestämde sig för att säga upp sig på sin 42års dag för att göra vad han vill. Han har nu tre år kvar tills dess och jag kommer följa han ända in i kaklet.


Dividend Mantra

Ännu en amerikans utdelningsinvesterare. En heltidsbloggare med väldigt bra inställning till marknaden. Skriver väldigt informativa inlägg och förespråkar tid på marknaden före timing av marknaden.

My best stock idea for 2015

Spara klokt

En oberoende investerare som hållit på med aktier sedan 2000-2001. En väldigt sympatisk blogg med ofta väldigt läsvärda inlägg.

Så fungerar marknades psykologi

Aktieinkomster

En otroligt läsvärd blogg som även han har en stor förkärlek till utdelningar. Här finns även ett forum man kan prata och dela sina tankar med varandra. Tycker absolut ni ska följa han och börjar bli aktiva i hans forum.

Behöver väl knappast någon presentation men en av världens största finanstidningar. Här finns OÄNDLIG information att hämta.
Om någon tycker jag missat några bra inlägg är det bara skriva ner dem i kommentarsfältet nedan. Ge även tips på bloggar att följa ifall jag har missat dessa!

8 kommentarer:

 1. Kul, jag hade lite falling down känsla i höstas då jag reviderade min syn på rätt många bloggar, främst dom som tjatade om förträffligheten i Vardia i ett kör. Sedan dess har jag blivit mer känslig för kvalitén och vad jag lägger tid på.

  Det gör att jag exempelvis är tveksam till Cornucopia då kvalitén är så svajig.

  Jag läser gärna Dividend Mantra men inte för hans syn på aktier, utan för motivation och inspiration. Många av de aktier han diskuterar hanterar bloggarna på exempelvis SeekingAlpha mycket bättre då kommentarsfälten ofta är mer värda där än på Dividend Mantras blogg.

  Vad vill du ha ut av bloggarna? Hur värderar du Gottodix information då han knappt har en enda kommentar eller synpunkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det kommer till Dividend Mantra håller jag med om att du får inte någon direkt diskussion i hans kommentarsfält då det mest är kommentarer som prisar hans blogg.

   Seeking Alpha får jag notiser ifrån dagligen om de amerikanska bolag jag följer och där blir det ju i princip dubbelt upp med information med tanke på deras enormt pålästa läsare som fortsätter diskussionen i kommentarsfältet.

   Jag kan själv säga att jag lägger inte särskilt stor vikt på bloggars kommentarer utan jag läser inläggen och funderar kring det bloggaren framför i sina inlägg.

   När det kommer till Gottodix tycker jag att han väldigt ofta skriver bra och informativa inlägg som passar mig! Vill du få ut mer diskussion ifrån honom så är han ju ett praktexemplar på att fortsätta diskussionen på Shareville där han går under samma namn!

   Vilka bloggar anser du vara läsvärda och ha högst kvalité? :)

   Radera
  2. Inom ekonomi saknar jag någon riktig favorit, kanske är det Dividend Mantra. Helst kollar jag SeekingAlpha.

   Mr. Money Mustache är också en favorit tillsammans med gamla Early Retirement Extrem. Svensken Miljonär innan 30 är kul också.

   Jag gillar bloggar som berättar en historia, gärna om det man själv inte trodde var möjligt. Just nu har jag inga riktigt bra som är aktiva.

   Radera
 2. Hej Onkel Tom,
  vår blogg ska nog förstås ses med glasögonen att vi (jag och Affärsmodellen) är ett par glada men intresserade amatörer precis som väl många i blogosfären är :) Så det är klokt att vara skeptisk (kanske särskilt som en del texter kanske kan framstå som att vi är mer insatta än vi är).

  Jag försöker ge löpande källor till det vi skriver. Bloggen är en förlängning av diskussioner på Shareville och där diskuteras det rätt friskt kring många av inläggen. Några av inläggen har ju också länkats till via Nordnetbloggen. Men visst, det vore roligt med mer diskussion på sidan :)

  För övrigt - Aktienovisen - du tickar väl på rätt bra själv för att platsa på din egen lista över veckans läsvärda inlägg i bloggosfären. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det skulle väl vara detta inlägget som skulle kvala in i sådana fall i så fall då som ett läsvärt inlägg :D

   Radera
  2. Gottodix,

   Jag hade inte sett din blogg följer inte heller Shareville. Jag har därför ingen möjlighet att bedöma innehållet.

   Jag mer undrade vad Aktienovisen såg som inte jag såg.

   Radera
 3. Jag trodde du skulle kora ett bästa inlägg under veckan, nu var det lika många bästa inlägg som bloggar du följer nästan, jag kanske är för lat men jag orkade inte klicka på så många. Ett tips från mig är att plocka ut färre, om inte ett så max 3 typ, idén som sådan gillar jag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag kände faktiskt lite så när jag gjorde inlägget men det finns så mycket bra där ute! Men det tåls att tänka på tills nästa vecka! :)

   Radera