lördag 31 januari 2015

Veckans bästa blogginlägg

Jag läser, vad jag tycker är, otroligt mycket om aktier och marknaden varje vecka. Jag följer säkert ett
20-30 tal bloggar och läser aktiespararnas månadstidning samt diverse böcker om marknaden.
Bloggarna i sig blir en ohyggligt stor informationsmängd att ta sig igenom och jag förstår ifall informationstörstande bloggläsare där ute kanske känner lite ångest över att inte hinna med att läsa alla fina inlägg varje vecka. Så jag har kommit på en lösning!

Söndag är ju som alla vet vilodagen. Och hur spenderar man denna dagen bäst om inte att läsa hela veckans allra bästa blogginlägg? På detta sättet behöver ni inte känna att ni missar några viktiga inlägg utan kan leva stressfritt hela veckan för att på söndagen sätta er och njuta av veckans finaste inlägg!

Här är då veckans bästa blogginlägg enligt mig:

Gottodix, molekylär ekonomi

Gottodix är en oerhört ambitiös och väldigt välskriven blogg. Han skriver väldigt bra om läget i världen och ligger i framkant med tankar och funderingar om hur läget i världen är och kommer bli. Detta är en blogg som verkligen är värd att följa!

Så funkar A- och B-aktier
Så funkar utdelning

Två korta informativa inlägg som för er nybörjare kan vara väldigt bra att läsa och ta del av!

Seeking Alpha

En väldigt bra amerikansk site där du kan läsa om mycket som händer i den finansiella världen och de publicerar i sig väldigt bra, välskrivna blogginlägg. Här kan man även registrera sig och "prenumerera" på sina företag så allt som skrivs om de företag man väljer kommer till dig i form av notiser.


Detta inlägg kanske inte är intressant för alla men jag som är aktieägare i McDonalds och har för avsikt att öka mitt innehav så fann jag denna artikel väldigt intressant.

Bloomberg

Känns inte direkt som att Bloomberg behöver någon direkt presentation. En av världens största finansiella nyhetssidor. Oerhört bra informationskälla.


Jag tror många funderar över den billiga oljans effekt på den förnybara energin. Här ger de sju orsaker till varför den billiga oljan inte har någon påverkan på den förnybara energin.

-

Sista så tänkte jag även tipsa om ett avsnitt av Market Foolery´s podcast från nu i veckan. Ett väldigt intressant avsnitt där de lyfter Grekland och en "possible grexit" ihop med trevligt snack om hur läget är i Kina.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar